kom tot rust en groei verder

Mijn inner peace favorieten

Innerlijke rust gaat niet alleen over ontspannen, tijd voor jezelf maken en naar binnen keren. Ook het werken met fijne mensen, producten en het efficiënt inrichten van je business geeft ontzettend veel rust. Regelmatig krijg ik vragen over mijn favoriete yogamat, waar ik geïnspireerd door raak, hoe ik deze website heb gebouwd en wie mijn foto's maakt. Daarom vind je hier mijn favorites op een rij.


Deze producten, software tools en samenwerkingspartners versterken en verrijken dit platform. Bovendien maken ze mijn leven en werk een stuk eenvoudiger. Kortom, ze zorgen voor veel meer rust.


Met sommige van deze ondernemers heb ik een affiliate samenwerking. Als je op de link klikt en via die weg iets koopt, ontvang ik een kleine commissie.

Jou kost dit niets extra's. Ik gebruik deze commissie om House of Inner Peace te blijven verrijken met inspirerende artikelen en content. 

Ontdek mijn favorieten

favoriete yoga tools

lievelings yogamat

Wat is een yogi zonder yogamat? Zeker bij een intensieve yogavorm mag een goede yogamat niet ontbreken. Ik ben fan van FLXBL yoga, een mat van duurzame materialen die je kunt opvouwen én wassen. Ideaal, want daardoor is FLXBL ook te gebruiken als travel mat. Pluspunt is dat ‘ie heerlijk zacht aanvoelt en een anti-sliplaag heeft. Zo houd je grip en sta je zelfverzekerd in Downward Facing Dog. Omdat de yogamat vrij dun is, gebruik je ‘m het liefst op een zachte ondergrond – perfect dus voor buiten – of als toplaag over een andere mat. FLXBL is verkrijgbaar in verschillende frisse kleuren. Daar word je toch vrolijk van?


Als ambassadeur van FLXBL mag ik jou een fijne korting geven. Ga naar deze link en gebruik kortingscode teachersarah.

FLXBL Yoga

FLXBL Yoga

favoriete boeken

Van jongs af aan verslind ik boeken. Mijn bucketlist is eindeloos lang, dankzij een boekhandelaar als vader. Op mijn nachtkastje ligt altijd een stapel boeken, van (historische) romans en klassiekers tot spirituele non-fictie boeken. En hoewel ik mijn weg online prima weet te vinden, word ik nog steeds heel gelukkig van het omslaan van een papieren bladzijde. Hieronder een aantal van mijn must reads als het gaat om persoonlijke ontwikkeling, ondernemen en zingeving.


Boeken over persoonlijke ontwikkeling

Zeer waarschijnlijk ken je Eten, Bidden en Beminnen van schrijfster Elizabeth Gilbert. Een heerlijk boek maar nog meer geniet ik van haar Big Magic - De kunst van creatief leven. Als je een creatief leven ambieert - of je nu schrijft, schildert of heel iets anders doet - maar daar tot je spijt te weinig mee doet, is Elizabeth dé levenscoach die je nodig hebt. Ze geeft praktische adviezen en stimuleert op een humoristische, spirituele wijze om je creatieve dromen te verwezenlijken.


Playing Big van Tara Mohr is een aanrader voor vrouwen die klaar zijn met zichzelf klein houden en hun ware ambities willen onderzoeken. Tara legt heel helder uit wat ons weerhoudt om groots te leven en te werken en wat je kunt doen om te vertrouwen op jezelf en voor je roeping te gaan. Dit boek is voor mij nog altijd een motivator én een inspiratiebron voor dit platform en online training.


Hoe werk je zo efficiënt mogelijk, hoe behaal je het meeste uit je dag en maak je jouw intenties waar? Als ondernemer vind ik dit razend interessant maar ook must om hier meer over te weten. Focus AAN/UIT van Mark Tigchelaar is een down to earth boek vol praktische handvatten en inzichten om grip te krijgen op je aandacht. Wat veroorzaakt nu stress en hoe kun je op een slimme manieren overzicht en focus bewaren? Belangrijk in je werk maar geldt eigenlijk voor alles in het leven.


Een klassieker op het gebied van persoonlijke ontwikkeling is Think and Grow Rich. Napoleon Hill schreef het boek al 1937, toch is het nog steeds relevant. Hill ontdekte dat succesvolle ondernemers (vaak miljonairs) een aantal specifieke stappen volgen om succes te bereiken. Die principes heeft hij in een stappenplan gegoten zodat ook jij rijk en succesvol kunt worden. Het gaat hier niet alleen om geld, maar juist om liefdevolle relaties en een zin- en waardevol leven.


Geld en spiritualiteit. Ik vond dat maar lastig. Want ja, je hebt geld nodig om een fijn leven te leiden. Maar geld (en vooral veel geld verdienen) botste soms ook met mijn andere waarden. In Your a Badass at Making Money leert Jen Sincero je op humoristische (en spirituele!) wijze wat geld precies is (energie) en wat je nu tegenhoudt om geld te verdienen. Een eyeopener en een aanrader om je relatie met geld te verbeteren.


Sinds ik weet dat ik HSP (High Sensitive Person) ben, zijn er veel puzzelstukjes op hun plek gevallen. Wat ik nodig heb om mijn energie en rust te bewaken om mijn kracht te blijven inzetten. De boeken van Elaine N. Baron hebben me hierover veel inzicht gegeven. Is HSP nieuw voor je, begin dan met Hoog sensitieve personen. Wil je meer verdieping? Lees dan Hoog sensitieve personen in de liefde. Gaat niet alleen over liefdesrelaties maar ook die met vrienden en collega's.


BOEKEN OVER innerlijke rust & yoga

Tijdens mijn yogaopleidingen heb ik veel literatuur gelezen op het gebied van yoga. Het boek waar ik nog vaak in blader ter inspiratie voor mezelf of mijn yogalessen, is Het Nieuwe Yogaboek van Johan Noorloos. Johan vertelt niet alleen op een heldere manier over de achtergrond van yoga en meditatie, de werking van ons lichaam en de verschillende yogaposes. Zijn eerlijke verhaal en concrete voorbeelden nodigen ook uit yoga toe te passen als je van de mat áfstapt.


Een van de boeken die standaard op mijn nachtkastje ligt, is Een nieuwe Aarde van Eckhart Tolle. De heldere boodschap en zienswijze van deze spiritueel leraar is zó raak dat het me nieuw inzicht geeft in goede tijden en houvast als het minder gaat. Een prachtig, belangrijk boek dat nog steeds actueel is. Een must read als je geïnteresseerd bent spiritualiteit, maar vooral ook als je connectie zoekt met jezelf en verlangt naar een zinvol en bewust leven.

favoriete business tools

Phoenix software

Mijn wens was een mooi en toegankelijk platform voorzien van alle slimme marketing en (SEO)technieken. Een website die ik zelf kan aanpassen zonder afhankelijk te zijn van een websitebouwer. De software van Phoenix is gebruiksvriendelijk én gemakkelijk waardoor ik mijn website helemaal zelf heb gebouwd. In een handomdraai maak ik effectieve landingspagina's en blogs. Mijn website werkt perfect op laptop én mobiel. En dankzij de supersnelle laadtijd en slim SEO-systeem is House of Inner Peace veel beter vindbaar in Google. Benieuwd of Phoenix voor jou werkt? Hier ontdek je er meer over en via deze link kun je de software 14 dagen gratis uitproberen.

online marketing Kennis

Al jaren ben ik fan van Tony Loorbach en Martijn van Tongeren, de krachten achter IMU. Tonny en Martijn weten precies hoe online marketing werkt. Ze brengen zelf software uit (o.a. Phoenix) en motiveren je met nieuwe inzichten en hun aanstekelijk enthousiasme. Via het IMU+ platform connect je met andere ondernemers, krijg je feedback en toegang tot alle cursussen van IMU. Van online marketing en SEO tot community building. Nóg interessanter zijn de live sessies met Tonny en Martijn of een gastexpert. Zo leer je alle kneepjes van het (marketing)vak. Klik hier voor meer info over IMU+. Liever beginnen met lezen? De mannen van IMU hebben hun kennis ook verzameld in één wervelend boek: De Online Marketing Tornado.

favoriete partners

Fotografie

Op een enkele uitzondering na zijn alle foto's op deze website gemaakt door mijn partner in crime en fotograaf Maarten Reeders. Met zijn creatieve blik ziet hij altijd en overal de mooiste plaatjes. Met zijn ervaring en gevoel voor branding weet hij altijd de juiste stijl en sfeer te creëren, passend bij House of Inner Peace. Maarten is een superfijn sparringpartner én stelt je ook nog op je gemak voor de lens. Check hier zijn portfolio en huur hem zeker in voor je brand foto's.