Peace of Mind van Steffy Roos du Maine
02 september 2021 

Peace of Mind van Steffy Roos du Maine

Hoe doet ze dat toch? Ondernemen, carrière maken én haar innerlijke rust bewaren? Hoe houdt zij alle ballen hoog? Hoe bewaakt ze haar grenzen en zorgt ze voor ontspanning? In de rubriek Peace of Mind van interview ik elke maand een vrouwelijke ondernemer of professional. Deze keer spreek ik Steffy Roos du Maine: mindful ondernemer én miljonair.

Trek je niets aan van wat anderen zeggen om jou klein te houden. Dat zegt altijd meer over hen dan over jou.

Steffy Roos du Maine (34) woont in Amsterdam en runt meerdere, succesvolle bedrijven. Onlangs verscheen bij Spectrum haar boek Mindful & Miljonair waarin ze deelt hoe spiritualiteit en zakelijk succes uitstekend samengaan.

Vertel, wat doe je precies en waar kennen we je van?

Mensen kennen mij misschien nog van mijn boekwinkel Books & Bubbles aan de Jan Pieter Heijestraat in Amsterdam. Ook was ik partygirl van Jort Kelder en presentatrice van de Amsterdam Fashion Week. Nu run ik het bedrijf JBL&G (Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht) waarmee we slachtoffers bijstaan met het claimen van letselschade na een ongeval. Na zo’n heftige gebeurtenis staat je leven op z’n kop. Wij helpen onze cliënten alles weer op de rit te krijgen door bijvoorbeeld hun medische kosten en gemist loon te vergoeden. Met mijn boek Mindful & Miljonair wil ik mensen inspireren dat het én én kan. Je kunt spiritueel én succesvol zijn. Je hoeft niet te kiezen. Want je kunt heel hard achter iets aangaan en dan weer alles naar je toe laten komen. Je kunt een to do lijst hebben en manifesteren met volle maan. Mijn kaartendeck helpt je ook dichter bij jezelf te brengen, onder meer door reflectievragen en affirmaties. En in mijn podcast deel ik mijn ervaringen en praat ik hierover met andere experts.

Hoe ben je begonnen met je bedrijf?

Met JBL&G begon ik zo’n acht jaar geleden. Het bedrijf was nog heel klein en bestond voornamelijk uit freelancers. Ik was net afgestudeerd en nam het bedrijf over van mijn moeder met de intentie om het enorm te laten groeien. Dat is aardig gelukt. Inmiddels werken er zo’n zestig medewerkers en draaien we meer dan zes miljoen omzet! Mindful & Miljonair komt voort uit mijn eigen spirituele reis. Ik had verwacht – net als veel mensen om mij heen – dat spiritualiteit me softer en minder zakelijk zou maken. En dus een slechtere of in ieder geval minder winstgevender ondernemer. Integendeel, we doen het beter dan ooit!

Wat zijn belangrijke leermomenten in jouw ondernemerschap geweest?

Lange tijd werkte ik veel te hard. Daardoor was ik vaak ziek. Ik zat slecht in mijn vel, was snel geïrriteerd en viel uit tegen mensen. Eigenlijk zorgde ik heel slecht voor mezelf en zat ik tegen een burn-out aan. Tot dat ik voelde dat het zo niet langer kon. Ik ging naar Burning Man en dat was het begin van mijn spirituele reis. Ik dompelde me onder in de wereld van ayahuasca, yoga, buddha chanten, cacao-ceremonies en ecstatic dance. Maar ik dook ook dieper in mezelf. Want waarom kon ik mensen niet dichterbij laten komen en waarom had ik zo’n hekel aan knuffelen? Ik had zoveel muurtjes om mezelf heen, het was tijd die af te breken.

Hoe belangrijk zijn spiritualiteit en zelfontwikkeling voor jou?

Ontzettend! Voorheen was ik alleen gefocust op mezelf ontwikkelen als ondernemer. Nu kijk ik veel holistischer. Ik moet goed in mijn vel zitten om ook een goede ondernemer te zijn, dat staat niet los van elkaar. Ik onderzoek hoe ik me goed kan voelen. Hoe ik kan bijdragen aan een betere wereld, hoe ik kan verbinden met anderen en wat mijn dharma (levenspad) is. Ik heb nog niet overal antwoord op maar ik voel me wel veel beter nu ik hiermee bezig ben.

Peace of Mind van Steffy Roos du Maine

*Fotografie: Stance Photography

Waarom gaan spiritualiteit en business zo goed samen?

Ze gaan allebei over zelfontwikkeling. Door spiritualiteit kom je dichterbij jezelf en onderneem of werk je echt vanuit die verbinding. Niet voor de buitenwereld, niet voor status, niet alleen voor het geld. Al is dat laatste wel belangrijk, want geld is energie en waardering!

Wat betekent innerlijke rust voor je en wanneer ervaar je dat?

Als ik weet dat ik haalbare doelen heb gesteld. Als ik tevreden ben met wie ik ben. Voel dat ik mijn dharma leef, op welke manier dan ook. En als ik de tijd neem voor boeken lezen, podcasts luisteren, gezond koken of een bad. Zonder schuldgevoel, omdat ik eigenlijk iets voor werk zou moeten doen. Ik ervaar innerlijke rust ook vooral als ik geniet van het moment, maar dat is nog wel een leerpunt. Ik schiet snel in yang energie, in de actie.

Welk inzicht over innerlijke rust heeft jou veel gebracht?

The Book of Joy en The Art of Happiness, allebei geschreven door de Dalai Lama. De boodschap is dat geluk niet egoïstisch is. Want als je gelukkig bent, ben je ook beter voor de mensen om je heen. Dat gaf me veel inzicht. Ik mag gelukkig zijn en goed voor mezelf zorgen. Ik mag rust voelen en ik mag mezelf zijn. Vroeger voelde ik me vaak schuldig omdat het zo goed ging. Daarom werkte ik nóg harder. Alles om mijn succes maar te kunnen verantwoorden. Alsof ik het anders niet verdiende.

Je runt meerdere bedrijven. Hoe bewaak je de work-life balance en zorg je voor ontspanning?

Plannen! Ik plan veel selfcare en ontspanning in. Van een massage en yogalessen tot leuke dingen doen met vriendinnen en mijn vriend. Als ik het niet plan is mijn week zo weer gevuld met werk en nog eens werk. Het scheelt een stuk nu ik samenwoon. Als ik alleen ben, heb ik namelijk de neiging om maar door te werken. Ik weet nu dat het me niet helpt, integendeel zelfs. Het maakt me vooral minder productief én ik word er echt geen leuker mens door. Daarom zijn selfcare en het bewaken van rust prio!

Wat is selfcare voor jou?

Selfcare is écht iets doen voor mezelf. Zonder dat het nuttig hoeft te zijn, omdat het zo hoort of ik er een ander een plezier mee doe. Ik geniet als ik rust vind in het moment. Zonder het gehaaste gevoel van nog iets moeten.

Welk advies zou jij andere ondernemers en professionals willen meegeven?

Je hoeft niet te kiezen! Het mag echt én én. Trek je niets aan van wat anderen zeggen om jou klein te houden. Dat zegt altijd meer over hen. En trek je ook helemaal niets aan van de stemmetjes in je hoofd die je klein willen houden. Iedereen heeft ze en ze zullen er ook altijd zijn. Maar je kunt ervoor kiezen om niet naar ze te luisteren.

 

Meer weten over Steffy Roos du Maine? Volg haar op Instagram en check hier haar website. Benieuwd naar het boek Mindful & Miljonair? Kijk dan even hier.

Ben jij ondernemer of professional en zoek je ook naar balans tussen goed zijn voor jezelf en een succesvolle business? Dat leer je in deze online training met behulp van holistische tools en technieken als yoga, meditatie, zelfhypnose en verdiepende schrijfoefeningen.

Over de schrijver
Sarah Bierens is yogadocent, schrijver, ondernemer en founder van House of Inner Peace. Al jaren verdiept ze zich in yoga, meditatie, innerlijke rust en intuïtief ondernemen. Wil jij ook meer innerlijke rust ervaren, zowel in je leven als je werk? Laat je inspireren door artikelen, meditaties, yogalessen, workshops, trainingen.
Reactie plaatsen