Peace of Mind van Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh
08 april 2021 

Peace of Mind van Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh

Hoe doet ze dat? Het moederschap combineren met ondernemen én toch haar innerlijke rust bewaren? Hoe bewaakt ze haar grenzen en zorgt ze voor ontspanning? En wat betekent geluk voor haar? In de rubriek Peace of Mind van interview ik elke maand een vrouwelijke ondernemer of professional. In deze Peace of Mind van spreek ik Claire van Claire’s Mission.

Je kunt alles bereiken wat je wilt. Als je maar in jezelf gelooft.

 

Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh (32) is een trotse mamablogger met een missie; een einde maken aan dierenleed op een mindful wijze. Op haar blog, Claire’s Mission, deelt zij regelmatig artikelen over een mindful en vegan opvoeding. Naast blogger is Claire meditatieleraar en vindt zij het heerlijk om ouders en kinderen opnieuw met elkaar te verbinden.

Vertel, wat doe je precies en voor wie?

Na de bevalling van mijn dochter in april 2020 ben ik fulltime gaan bloggen. Op mijn blog Claire’s Mission deel ik artikelen over een mindful en vegan opvoeding. Mijn lezers zijn geweldige, lieve en mooie mensen die net zoals ik dol zijn op het leven, dieren, natuur en het ouderschap. Mensen met goede intenties, die alles doen om de wereld mooier te maken en die hier mindful mee om gaan. Naast mijn blog ben ik ook meditatieleraar en zodra corona de wereld uit is, zou ik het erg leuk vinden om weer les te geven en mooie workshops te verzorgen waarin ik onder andere ouders en kinderen opnieuw met elkaar verbind. Ook geef ik yoga nidra en meditatielessen aan groepen en vind ik het fijn om 1-op-1 les te geven, omdat ik dan net wat dieper kan gaan en mensen echt kan helpen om te helen wat ze willen helen. Daar komt mijn ervaring als volleerd Reiki master goed bij van pas. Ik verzorg meditatielessen aan zowel kinderen als volwassenen.

Hoe ben je begonnen met je bedrijf?

Ik onderneem inmiddels alweer tien jaar. Drie jaar geleden maakte ik bewust de keuze om minder geld te verdienen, maar mijn hart te volgen en alleen nog dingen te doen die mij gelukkig maken. Mijn blog bestaat nu ruim zes jaar en sinds ik gekozen heb er fulltime voor te gaan, is het succesvoller dan ooit!

Wat zijn belangrijke leermomenten in jouw ondernemerschap geweest?

Luister altijd naar je intuïtie. Wanneer je hoofd ‘ja’ zegt en je hart ‘nee’, luister dan vooral naar je hart. Als ik dat wat meer had gedaan, had ik minder vaak mijn hoofd gestoten. En investeer daarnaast veel tijd in LinkedIn. Je netwerk is allesbepalend.

Had je iets anders willen doen of weten over je ondernemerschap voordat je eraan begon?

Ik ben er trots op hoe ik er gewoon ben ingedoken en er vol voor ben gegaan. Toen ik 30 jaar was, kon ik oprecht zeggen dat ik alles wat ik qua carrière wilde behalen, heb behaald. Dat geeft mij nu in het moederschap ontzettend veel rust. Ik hoef namelijk niet meer zo nodig, maar kan gewoon genieten van de dingen die ik heb gedaan en ik weet wat ik moet doen om ervoor te zorgen dat ik mijn rekeningen maandelijks kan betalen. Dat betekent niet dat ik stilsta, de druk is er alleen vanaf.

Peace of Mind van Claire | Over het moederschap en ondernemen

Vind je het lastig om het moederschap met ondernemen te combineren?

Ik heb er bewust voor gekozen om vanuit huis te werken. Ik vind het zalig om er altijd voor mijn dochter te zijn en zo geen enkel moment van haar ontwikkeling te missen. Dit betekent wel dat de work-life balance ver te zoeken is! Ik werk vooral als mijn dochtertje slaapt. Waar ik voor moet oppassen is dat ik niet ‘even dit’ en dan weer ‘even dat’ doe. Daarom zorg ik ervoor dat wanneer ik met mijn dochtertje speel, zing, een boekje voorlees en we genieten van quality time, mijn telefoon uit staat of niet in de buurt ligt.

Hoe belangrijk zijn zelfontwikkeling en groei voor jou?

Heel erg belangrijk! Ik mediteer al veertien jaar dagelijks. Mijn boekenkast staat vol met boeken over persoonlijke ontwikkeling en ik ben nog lang niet uitgelezen. Ook vind ik het belangrijk om cursussen en trainingen te volgen. Zo mag ik mezelf Reiki master noemen, maar kan ik ook communiceren met dieren en heb ik veel kennis over edelstenen.

Wat betekent innerlijke rust voor je?

Voor mij betekent het letterlijk stilte. In stilte voel ik mij helemaal één met het moment. Alles is zoals het is, prachtig zoals het is. Neutraal en tegelijkertijd niets. Het is gewoon stil, heerlijk rustig. Ik ervaar deze momenten meerdere keren per dag. Wanneer ik buiten loop met mijn labradors en dochter, tijdens meditatie, maar ook als ik de afwas doe.

Hoe zorg je voor voldoende ontspanning en selfcare?

Dat is op dit moment zeker een verbeterpunt. We hebben een heftig en hectisch jaar achter de rug door het overlijden van mijn vader en schoonmoeder. Mijn man werkt ook vanuit huis en door alle coronamaatregelen is het lastig om er op uit te gaan. Wel ga ik elke dag samen met mijn dochter en onze twee labradors minimaal 2 uur de natuur in. Lekker wandelen door het bos. Heerlijk! Ook in de weekenden zoeken we graag de natuur op. Daar kunnen we echt even ‘unwinden’.

Welk advies zou jij aan andere ondernemers en professionals willen meegeven?

Je kunt alles bereiken wat je wilt. De mogelijkheden zijn eindeloos. Als je maar in jezelf gelooft.

Meer weten over Claire? Ga naar Claire’s Mission en lees vooral ook haar eerlijke blog waarin ze deelt hoe ze na een succesvolle carrière bewust koos voor minder geld om haar zielsmissie te gaan leven.

Wil jij ook écht doen wat bij je past en vertrouwen op je intuïtie? En misschien wel het moederschap combineren met ondernemen? In deze online training met live support ontdek je wat jouw drijfveren zijn, hoe je connect met je intuïtie én intuïtief kunt leven en werken.

Over de schrijver
Sarah Bierens is yogadocent, schrijver, ondernemer en founder van House of Inner Peace. Al jaren verdiept ze zich in yoga, meditatie, innerlijke rust en intuïtief ondernemen. Wil jij ook meer innerlijke rust ervaren, zowel in je leven als je werk? Laat je inspireren door artikelen, meditaties, yogalessen, workshops, trainingen.
Reactie plaatsen