Peace of Mind van Sandra de Gelder
12 januari 2021 

Peace of Mind van Sandra de Gelder

Hoe doet ze dat toch? Ondernemen, carrière maken én haar innerlijke rust bewaren? Hoe houdt zij alle ballen hoog? Hoe bewaakt ze haar grenzen en zorgt ze voor ontspanning? In de rubriek Peace of Mind van interview ik elke maand een vrouwelijke ondernemer of professional. In deze Peace of Mind van spreek ik Sandra de Gelder.

Dankzij een innerlijk gevoel van kalmte en zachtheid kan ik mij overgeven aan wat er in het leven voorbijkomt.

Sandra de Gelder (50) is moeder van 2 kinderen en woont in Amsterdam. Ze heeft een praktijk voor Rapid Transformational Therapy & Coaching en werkt onder andere met hypnose.

1. Hoe ben je jouw onderneming begonnen?

Mijn bedrijf is ontstaan vanuit een diep verlangen om mijn eigen hart te volgen. Ik was al vroeg succesvol in mijn werk. Had hoogbetaalde, internationale, management- en directeursfuncties. Maar het werk vervulde me niet. Ik miste mijn bijdrage aan de wereld. Na mijn veertigste, toen mijn kinderen naar school gingen, werd dit gevoel steeds sterker. Hoe kon ik dit nog dertig jaar volhouden, dacht ik. Toen ik met een regeling de kans kreeg afscheid te nemen van mijn baan, heb ik dat met beide handen aangepakt. Niet lang daarna zorgde mijn scheiding voor een diepe crisis. Ik ben mijn belemmeringen en blokkades te lijf gegaan met Rapid Transformational Therapy (RTT), NLP, systemisch werk, intuïtie- en flow training. Daardoor vond ik mijn ware zelf terug. Ik ontwikkelde acceptatie en vertrouwen. Om het leven te gaan leiden wat ik graag wilde. Vijf jaar na mijn scheiding had ik meerdere opleidingen afgerond en een eigen praktijk opgezet.

2. Wie help je en waarmee?

Met RTT trajecten, coaching en online programma’s help ik mensen met het opruimen van belemmerende patronen en doorbreken van onbewuste blokkades. RTT is een combinatie van hypnotherapie (hypnose), NLP, psychotherapie en cognitieve gedragstherapie. Ik werk graag met ouders die extern succesvol zijn, maar intern voelen dat het niet klopt. Dat er meer mogelijk is. Ze lopen tegen blokkades aan in werk, relatie of het gezin. Zijn op zoek naar zingeving, betekenis en meer verbinding. Met zichzelf, hun kinderen, partner en de mensen om hen heen. Ik help ze om weer het leven te gaan leiden op hun eigen voorwaarden, zodat ze dit weer kunnen doorgeven aan hun kinderen. En zo wordt de midlife een prachtige springplank naar je beste zelf en je hoogste potentieel.

3. Hoe belangrijk zijn zelfontwikkeling en groei voor jou?

Ze zijn essentieel in mijn leven en ik ben er dagelijks mee bezig. Door meditatie en zelfreflectie. Maar ook in connectie met de mensen om mij heen. Met mijn vriend, vrienden en met mijn kinderen. We doen regelmatig oefeningen in bewustwording, acceptatie en loslaten.

4. Wat betekent innerlijke rust voor jou?

Innerlijke rust is de basis voor groei en ontwikkeling. Voor loslaten, acceptatie en vertrouwen. Dankzij een innerlijk gevoel van kalmte en zachtheid kan ik mij overgeven aan wat er in het leven voorbijkomt. Of het nu lastige zaken of fijne dingen zijn. Als ik me vanbinnen rustig voel, kan ik dichtbij mezelf blijven en is het eenvoudiger om aan te gaan wat er is.

5. Ben je in je leven of werk ergens tegenaan gelopen waardoor je innerlijke rust op de proef werd gesteld?

Jazeker, meerdere keren. De grootste proef was mijn scheiding. En tegelijkertijd was het ook mijn grootste groei. Want in die periode leerde ik innerlijke rust en overgave werkelijk kennen. Ik weet niet of ik het zonder deze grote uitdaging überhaupt geleerd had.

6. Ontspanning en het bewaken van je grenzen is voor iedereen belangrijk. En zeker voor ondernemers! Hoe zorg jij hiervoor?

Door veel tijd voor mijzelf te nemen en te doen wat me rust en vertrouwen geeft. Dat kan volledige stilte zijn, zoals meditatie of mindfulness oefeningen. Soms is het werk, lezen of tv kijken. Zolang ik er maar bewust voor kies en niet geleid wordt door stress, druk of iets ‘moeten’.

7. Welk inzicht over innerlijke rust heeft jou veel gebracht?

“When something difficult or painful happens, always look to see what it makes possible that wouldn’t have otherwise been possible”. Hoe eerder ik dit inzicht heb bij een onverwachte of vervelende situatie, hoe sneller ik terug ben bij mezelf. Hierbij horen ook de magische woorden van Eckhart Tolle: non-resistance, non-attachment en non-judgment. Zo probeer ik geen weerstand te geven aan lastige dingen. Niet vast te houden aan het goede. En mezelf niet te veroordelen als het niet lukt zoals ik had gewild. Zodat energie kan blijven stromen en alles gebeurt zoals het bedoeld is.

8. Wat is jouw ultieme vorm van selfcare?

Lekker lang in bed liggen ’s ochtends na het wakker worden. De eindeloze gedachtestroom laten flowen. Even connecten met mezelf en mijn bewustzijn ónder alle gedachten. En dan weer gedachten laten stromen zonder er helemaal in mee te gaan. Dit zijn ook de momenten dat ik de meeste inspiratie heb.

9. Tot slot, welk advies zou jij aan andere ondernemers en professionals willen meegeven?

Maak geregeld contact met wie je werkelijk bent onder alle doelen en focus van het ondernemerschap. Zodat je naast de to-do lijstjes ook intuïtieve actie onderneemt en stress minimaal houdt. Laat de controle los en vertrouw op jezelf, op de mensen om je heen en het leven dat zich ontvouwt zoals het zich ontvouwt. En vooral: geniet van jouw bijdrage aan deze wereld!

Wil je meer weten over RTT en over Sandra? Bekijk hier haar website.

Nieuwsgierig naar hypnose? Exclusief bij mijn online en coaching programma ontvang je nu een helende hypnose audio ingesproken door Sandra. Hier vind je meer informatie.

Over de schrijver
Sarah Bierens is yogadocent, schrijver, ondernemer en founder van House of Inner Peace. Al jaren verdiept ze zich in yoga, meditatie, innerlijke rust en intuïtief ondernemen. Wil jij ook meer innerlijke rust ervaren, zowel in je leven als je werk? Laat je inspireren door artikelen, meditaties, yogalessen, workshops, trainingen.
marc rijnen
Door

marc rijnen

op 12 Jan 2021

Prachtig geschreven Sarah

Sarah-Bierens
Door

Sarah-Bierens

op 08 Apr 2021

Dank je wel Marc!

Reactie plaatsen